Rosendael

Kasteel ROSENDAEL, Rozendaal (GLD)

zaterdag 13 juli 2024

Welkom bij Klaterklanken op Kasteel Rosendael in Rozendaal! De concertwandelingen zijn het hart van ons festivalprogramma. Daarnaast is er een familieprogramma met concerten voor peuters en het hele gezin, een middagconcert met strijkkwartet en een uitgebreid randprogramma. Scroll gauw verder voor alle informatie en het kopen van tickets. Let op: honden zijn niet toegestaan.

Concertwandelingen

Maak een wandeling door de schitterende kasteeltuin van Kasteel Rosendael en word verrast door 5 korte concerten met jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur van deze tuin.

Concertwandeling voor mensen met een fysieke beperking

Op veler verzoek organiseren we dit jaar voor het eerst een wandeling voor wie niet goed ter been is of visueel beperkt. Het tempo van deze wandeling is lager en de paden zijn begaanbaar voor rollator of rolstoel. Onze vrijwilligers zijn speciaal geinstrueerd door experts en begeleiden de wandeling, maar wij verwachten daarnaast dat u met een eigen begeleider komt. De wandeling voert langs 3 concerten en duurt 60 minuten.

‘Stille’ concertwandeling

Voor wie het liefst puur van de muziek en de natuur wil genieten zonder al te veel ruis, bieden we een speciale prikkelarme wandeling aan. Publiek wandelt in stilte in een kleine groep van 25 personen. Rond de concerten wordt minimaal gesproken. De wandeling voert langs 3 concerten en duurt 60 minuten.

Familiewandeling

Tijdens deze wandeling voor het hele gezin bezoek je 3 miniconcerten. Een gids vertelt verhalen over het landgoed en over de muziek die je hoort.

Kwartet+

Animato Kwartet met Jelmer de Moed
Het bevlogen Animato Kwartet is een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten in Nederland. In 2023 ontving het kwartet de prestigieuze Kersjes Prijs, de belangrijkste Nederlandse prijs voor kamermuziek talent. Op Klaterklanken speelt Animato samen met klarinettist Jelmer de Moed, een veelgeprezen solist en kamermusicus die eerder op Klaterklanken te beluisteren was.

Peuterconcert 2-6 jaar

Thuis best
Waarom maakt elk kind tenten, hutten en huisjes? Zit het gevoel van thuis dan onder een dak? En kun je je ook thuis voelen bij iemand anders? Of is thuis misschien gewoon in jezelf? In deze poëtische en grappige voorstelling zoeken Achref en Kristján in een spel van mime en live muziek naar waar, wanneer en hoe je je thuis voelt. Want je thuis voelen gaat over meer dan alleen oost, west of ergens wonen. Je kunt je namelijk overal thuis voelen!

Familieconcert 5+

Be Bach door Ton Meijer en musici
In deze interactieve en supertoegankelijke voorstelling waant elk kind zich Bach. Acteur Ton Meijer neemt de kinderen met veel humor mee in de wereld van de componist: ze spelen Johann als kind, voelen zich één van Bachs 21 kinderen en zitten samen met Bach in de gevangenis. Onder majestueuze begeleiding van vier internationaal gerenommeerde musici die Bachs prachtige muziek vertolken.

Randprogramma

Blijf vooraf of na afloop van concertwandeling of concert lekker hangen en geniet met een drankje en hapje van het gratis randprogramma met pop-up Miniatuurtjes, het SEM TalentenPodium, silent disco, Orchestre Partout en het slotconcert met workshop voor publiek.