Randprogramma

Randprogramma

Blijf vooraf of na afloop van een concertwandeling of concert lekker hangen en geniet met een drankje en hapje van het gratis randprogramma met pop-up Miniatuurtjes, het SEM-TalentenPodium, silent disco, de Rijsmasjien installatie en het slotconcert met workshop voor publiek.

Orchestre Partout
Met muziek als universele, verbindende taal maakt Orchestre Partout muziek met nieuwkomers. Zo draagt ze bij aan een kleurrijke samenleving waarin elke stem telt en klinkt. Op Klaterklanken zorgt Orchestre Partout voor een kruisbestuiving tussen de Westerse muziekcultuur en die uit het Midden-Oosten.

Fotograaf: Sammy van Cauteren
Klaterklanken Miniatuurtjes

Miniatuurtjes zijn korte pop-up concertjes speciaal voor Klaterklanken gemaakt door conservatoriumstudenten olv artistiek directeur Idske Bakker. Dit jaar maken 15 studenten van diverse conservatoria uit het land een eigen creatie, geïnspireerd door de natuur van de landgoederen. We noemen deze makers NatuurTalenten.

Fotograaf: Penyue Yang

SEM-TalentenPodium
Stichting Eigen Muziekinstrument (SEM) ondersteunt jonge musici in het aanschaffen van een eigen muziekinstrument. Deze musici biedt Klaterklanken een podium. De musici die op dit podium zullen gaan schitteren worden later bekend gemaakt.

Fotograaf: Penyue Yang

Silent disco
Even losgaan met klassieke muziek op je koptelefoon? Dat kan in de silent disco! Alleen of juist samen met je vrienden, gezin of andere festivalgangers.

Fotograaf: Penyue Yang
Rijsmasjien door het Rosa Ensemble
Het Utrechtse Rosa Ensemble staat op Klaterklanken met de Rijsmasjien. Rijsmasjien is een interactieve geluidsinstallatie: met verschillende bestuursapparaten kan je al zoekend en luisterend de geluiden die de helikopter-bakfiets voortbrengt aansturen tot een fraai klinkend geheel.
Fotograaf: Anna van Kooij

Slotconcert om 17.30 uur
Elke festivaldag sluit af met een slotvoorstelling waar alle musici en ensembles van de concertwandeling acte de présence geven. Traditiegetrouw maakt de Klaterklanken Symfonie deel uit van het slotconcert. Een compositie waar het publiek aan kan deelnemen en waarvoor voorafgaand een workshop wordt gegeven.

Fotograaf: Bram de Jong