Jong talent

JONG TALENT

Jonge musici staan centraal in Klaterklanken. In het hoofdprogramma spelen met name young professionals die al jong opvallen wegens hun uitzonderlijk talent.

In het randprogramma presenteren we muziekvakstudenten op het SEM-podium en in onze eigen Miniatuurtjes.

Miniatuurtjes door NatuurTalenten
Klaterklanken zet zich in om jonge musici te begeleiden en hun maaktalent te stimuleren. We noemen deze musici onze NatuurTalenten. Deze muziekvakstudenten van ArtEZ Zwolle en Arnhem, Prins Claus Academie Groningen en het Utrechts Conservatorium maken olv artistiek leider Idske Bakker aanstekelijke mini-producties die op onverwachte plekken tijdens het festival opduiken.

Roman Sanchez, NatuurTalent 2022:

“Spelen op Klaterklanken was een heel plezierige en boeiende ervaring! Een fantastische kans om muziek te maken in een natuurlijke omgeving omringd door prachtige landschappen, en de interactie met de kinderen gaf een bijzondere dimensie aan de voorstelling. Ik waardeerde de vrijheid om creatief met mijn instrument om te gaan en was onder de indruk van de sfeer van het festival. Het festival bood een platform om mijn talent te laten zien en ik ben dankbaar voor de ervaring”

Ilse Kok, NatuurTalent 2022:

“Een ‘Miniatuurtje’ zijn op festival Klaterklanken was voor mij een cadeautje. Ik kreeg de gelegenheid om mijn repertoire op een muziektheatrale manier te presenteren met coaching van Idske Bakker vooraf. Out-of-the-box denken wordt gestimuleerd, dus de festivaldagen voelden als één groot avontuur/experiment. Het was prachtig weer en er heerste een fijne sfeer. Het brede publiek dat dit festival bezoekt is een ontzettend goede leerschool. Ik heb op de festivaldagen ook een hoop nieuwe inspiratie opgedaan door te kijken en luisteren naar alle andere ensembles en Miniatuurtjes. Door het Miniatuurtje-zijn op Klaterklanken ben ik weer een paar mooie concertervaringen rijker. Ervaringen die me weer een stap dichter bij mijn beoogde carrièrepad hebben gebracht!”