Over Klaterklanken

OVER KLATERKLANKEN

De eerste editie Klaterklanken vond plaats in de zomer van 2017 op Buitenplaats Elswout in Overveen. Sinds 2021 is Klaterklanken een landelijk festival op verschillende landgoederen in Nederland. Klaterklanken presenteert vooral jong muziektalent in een afwisselend programma midden in de natuur en dicht bij het publiek. Door de kleinschaligheid en de afwezigheid van podia is de sfeer persoonlijk en intiem. De korte concerten midden in de natuur maken Klaterklanken ook aantrekkelijk voor publiek dat doorgaans niet naar klassieke muziekconcerten gaat.

Klaterklanken zoekt de intimiteit, de verrassing en het persoonlijke contact, waarbij interactie en elkaar inspireren centraal staat: tussen de musici, tussen musici en publiek, tussen het publiek onderling en tussen muziek en het landgoed.

Missie
Klaterklanken biedt jong muziektalent een podium en maakt klassieke muziek toegankelijk voor een brede doelgroep, ook voor groepen die hun weg niet vinden naar de reguliere concertpodia.

Visie
Klaterklanken raakt, inspireert en verbindt mensen met muziek, natuur en erfgoed. Muziek is in onze ogen de meest directe manier om mensen dichter bij zichzelf en bij elkaar te brengen. Met natuur en erfgoed als inspirerend, drempelvrij podium zorgt Klaterklanken voor een unieke beleving van klassieke muziek voor een nieuw en breed publiek.