Praktisch

BEREIKBAARHEID

BUITENPLAATS ELSWOUT

Elswoutlaan 12a
2051 AE Overveen

TREIN
Station Overveen is op ca 20 minuten loopafstand. Station Haarlem is 20 min fietsafstand met de OV fiets.

AUTO
Wij raden aan om je auto thuis te laten maar begrijpen goed dat het soms niet anders kan. Naast Elswout is een betaald parkeerterrein (€1,50 per uur, dagkaart € 6,50 ) voor een beperkt aantal auto’s.

OV FIETS
Het aantal OV fietsen op Overveen is beperkt. Er zijn meer OV fietsen op Station Haarlem, vanaf dit station is het nog 20 min fietsen naar Elswout. Check ook de NS app voor beschikbare OV fietsen.

TOEGANKELIJKHEID
Nieuw dit jaar is een speciale wandeling voor wie slecht ter been is of visueel beperkt. Aanvang 12.30 uur. Het randprogramma en het slot- en de familieconcerten zijn ook goed toegankelijk.

LANDGOED DE HAERE

Haereweg 4
8121 PJ Olst

TREIN
In Olst is een treinstation met een beperkt aantal OV fietsen. Op Station Deventer zijn meer OV fietsen, check de NS app voor beschikbaarheid OV fietsen. Vanaf station Deventer is het 25 minuten fietsen naar de Haere.

AUTO EN FIETS
Je kunt vrij parkeren op De Haere.  Desondanks adviseren wij met de fiets te komen.

TOEGANKELIJKHEID
Helaas is het niet mogelijk om een concertwandeling voor fysiek beperkten op Landgoed de Haere te organiseren. Het randprogramma, kwartet+ , slot- en de familieconcerten zijn wel goed toegankelijk.

KASTEEL ROSENDAEL

Rosendael 1
6891 DA Rozendaal

TREIN
Vanaf Station Arnhem CS, kun je de haltetaxi nemen, uitstappen halte Kerklaan, dat op ca 12 min lopen ligt van het kasteel. De haltetaxi is een deeltaxi, waarvoor je kaartjes kunt kopen via app 9292 of reserveer via 085-0046699 (min 1 uur van te voren). Met de OV fiets is het 20 min fietsen vanaf station Arnhem naar het kasteel.

AUTO
Buiten het terrein van het kasteel is een gratis parkeerterrein

TOEGANKELIJKHEID
Nieuw dit jaar is een concertwandeling speciaal geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of visueel beperkt. Het randprogramma en de slot- en familieconcerten zijn ook goed toegankelijk.

FORT BIJ RIJNAUWEN

Vossegatsedijk 5
3981 HS Bunnik

TREIN + OV FIETS
Vanaf treinstation Utrecht Centraal is het ca 20 minuten fietsen, er zijn veel OV fietsen. Je kunt ook vanaf Utrecht CS de sneltram nemen naar Science Park en dan nog ca 25 min lopen.

AUTO EN FIETS
Parkeren dichtbij het fort is lastig, kom daarom als je kunt met de fiets. Ook ivm duurzaamheid. Bij theehuis Rijnauwen kun je in de ochtend parkeren. In de middag kan dat vol zijn. We adviseren in de middag gratis te parkeren bij Science Park, P4 Aarhuslaan, Helsinkilaan 16, 3512 JE Utrecht of Partou Childcare, Toulouselaan 45, 3584 CR Utrecht. Vanaf daar is het ca 25 min lopen. Tip: Als je een fietsdrager hebt, neem dan je fiets mee op de auto. NB. Voor mensen met een fysieke beperking hebben wij bij het tennispark 10 invalide parkeerplekken.

TOEGANKELIJKHEID
Nieuw dit jaar is een speciale concertwandeling om 12.30 uur die geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn. Het randprogramma en het slot- en de familieconcerten zijn ook goed toegankelijk.

ETEN & DRINKEN

LANDGOED DE HAERE
Zowel in het kasteel als op het buitenterras kun je terecht voor een drankje of lunch.  Nieuw dit jaar is de foodtruck van Cicero met falafel. Reserveren voor lunch kan via de site van cateraar Kasteel de Haere.

KASTEEL ROSENDAEL
Buiten het park, maar op het terrein van het kasteel kun je bij de Oran-jerie terecht voor een hapje en drankje. Er zijn ook picknickmanden te koop die je het park in kunt nemen. Reserveren kan via de website van Oranj-erie

FORT BIJ RIJNAUWEN
‘Hapje, drankje, ijsje, smoothie’! Juuls Hummus en Blossom on wheels zorgen voor de catering! Lekkere verse hummus met gegrilde groenten, ‘pita paddestoel’ en natuurlijk iets lekker voor de kleintjes.

BUITENPLAATS ELSWOUT
De catering op Elswout wordt verzorgd door de Koffiekar voor koffie, thee, fris en een taartje. Foodtruck Haarlemse Parels is er met vegan bitterballen, broodjes kroketten en wijn en bier. Op zo 21 juli is ook de Orangerie open.