Duurzaamheid

Duurzaamheid

Klaterklanken doet haar best om zo duurzaam mogelijk te werken. Dit doen we sowieso door het festival op meerdere locaties voor lokaal publiek te organiseren. Daarbij zijn de concerten onversterkt en zijn er geen grote vrachtwagens nodig voor tenten en podia ed. Onze stikstofuitstoot is daardoor minimaal.

Vervoer
Alle locaties zijn met openbaar vervoer of OV fiets bereikbaar. Kijk ook of je met iemand mee kunt rijden via https://www.nl.blablacar.be Kom zoveel mogelijk met de fiets, we hebben extra fietsparkeerplekken geregeld.

Eten en drinken
Het eten voor de crew is vegetarisch. Op Elswout staat een foodtruck van Haarlemse Parels met vegan kroketjes, bitterballen en ravioli gemaakt van circulair geteelde oesterzwammen.
Er wordt gebruik gemaakt van echt glaswerk ipv plastic glazen. Er zijn geen plastic bordjes en bestek aanwezig.

Korting met je eigen mok
Bij de koffiekar van Gijs op Elswout krijg je 20 ct korting op koffie en thee als je je eigen kopje/ mok meebrengt.

Water
Er zijn waterpunten aanwezig op het festivalterrein waar je je eigen waterfles kunt vullen. Vraag een vrijwilliger waar het waterpunt te vinden is.

Merchandise
De Klaterklanken Tas is gemaakt van biokatoen en de Klater Krukjes zijn gemaakt van gerecycled hout.

Papiervrij
We werken zoveel mogelijk papiervrij, dus een beperkt aantal prints van het draaiboek, maar niet voor elke vrijwilliger. Er zijn geen papieren programma’s. Print tickets niet uit, maar laat je ticket op de telefoon zien aan de vrijwilliger met het scan apparaat.