Rosendael fysiek

Rosendael Concertwandeling voor mensen met een fysieke beperking

Op veler verzoek organiseren we dit jaar voor het eerst een wandeling voor wie niet goed ter been is of visueel beperkt. Het tempo van deze wandeling is lager en de paden zijn begaanbaar voor rollator of rolstoel. Onze vrijwilligers zijn speciaal geinstrueerd door experts en begeleiden de wandeling, maar wij verwachten daarnaast dat u met een eigen begeleider komt. De wandeling voert langs 3 concerten en duurt 60 minuten.

Datum:
za 13 juli

Tijden:
12.30 uur

Prijs:
€ 17,50

MUSICI

Het Isabel Pronk Trio combineert klassieke muziek met artistiek experiment. Isabel Pronk, finalist van Dutch Classical Talent 2024/2025, verkent graag de grenzen tussen opera en muziektheater als  zangeres en actrice. Aan haar zijde staat Valentine Blangé,  die als violiste onlangs is bekroond met de eerste prijs in de categorie ‘Jonge Makers’ van het Nederlands Vioolconcours. Het trio wordt gecompleteerd met harpiste Michela Amici, wiens repertoire zich uitstrekt van middeleeuwse tot barokmuziek en hedendaagse composities. Samen presenteert het trio op Klaterklanken een muziek-theatrale mini-voorstelling waarin bestaande composities samenkomen met arrangementen en improvisaties.

Vlnr: Iris Pronk (Foto: Derk Stenvers), Michaele Amici (Foto: Alex Schroder), Valentine Blangé

Fotograaf: Jazmin Taeubert

Oriol Marès & Talal Fayad

Oriol Marès & Talal Fayad vormen  een crossover duo met verschillende culturele achtergronden. Oriol Marès is een latin en jazz klarinettist uit Barcelona en de Syrische Talal Fayad  bespeelt de Oud, een eeuwenoud instrument uit het midden oosten. Deze twee virtuoze musici creëren samen een gemeenschappelijk artistiek terrein met eigen arrangementen en composities, waarin ze elkaar uitdagen, verleiden en begeleiden.

Fotograaf: Michiel Spijkers

Het Oorkaan Ensemble, vier multi-getalenteerde, sprankelende jonge musici van internationaal topniveau, biedt een mondiaal perspectief op de klassieke canon. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur combineren spannende bewerkingen van het klassieke wereldrepertoire met nieuwe composities in een theatrale setting.

Fotograaf: Laetitia Gerards

HearandNow Ensemble

Violiste Emma Roijackers,  onder andere prijswinnaar van het fameuze Oscar Back Vioolconcours, is zeer actief als kamermusicus en solist. Op Klaterklanken speelt zij met haar eigen HearAndNow ensemble muziek van componisten die zich hebben laten inspireren door volksmuziek, andere culturen en de natuur, zoals Dvorak, Bartok, Haydn, Janacek en Ligeti.

Foto: Marion Schoeneberger

Alexander Warenberg
Alexander Warenberg is een van de meest interessante jonge cellisten van dit moment. De afgelopen jaren won hij een reeks belangrijke concoursen, waaronder het Nationaal Cello Concours en het Prinses Christina Concours. Hij studeert momenteel aan de Kronberg Academy in Brussel, dé kweekschool van internationale topcellisten, en speelt als solist en in kamermuziekverband op vele grote internationale podia. Op Klaterklanken neemt Alexander het publiek mee in de wereld van Bach, Piatti en de hedendaagse Tabakova.