rijnauwen

Fort bij Rijnauwen, Bunnik

zondag 7 juli 2024

Welkom bij Klaterklanken Fort bij Rijnauwen! De concertwandelingen zijn het hart van ons festivalprogramma. Daarnaast is er een familieprogramma met concerten voor peuters en het hele gezin, een middagconcert met strijkkwartet en een uitgebreid randprogramma. Scroll gauw verder voor alle informatie en het kopen van tickets. Let op: honden zijn niet toegestaan.

Concertwandelingen

Maak een wandeling over het fort en word verrast door 5 miniconcerten met jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur op het fort.

Concertwandeling voor mensen met een fysieke beperking

Op veler verzoek organiseren we dit jaar voor het eerst een wandeling voor wie niet goed ter been is of visueel beperkt. Het tempo van deze wandeling is lager en de paden zijn begaanbaar voor rollator of rolstoel. Onze vrijwilligers zijn speciaal geinstrueerd door experts en begeleiden de wandeling, maar wij verwachten daarnaast dat u met een eigen begeleider komt. De wandeling voert langs 3 concerten en duurt 60 minuten, welke musici spelen is nog een verrassing.

‘Stille’ concertwandeling

Voor wie het liefst puur van de muziek en de natuur wil genieten zonder al te veel ruis, bieden we een speciale prikkelarme wandeling aan. Publiek wandelt in stilte in een kleine groep van 25 personen. Tijdens de wandeling en rond de concerten wordt minimaal gesproken. De wandeling voert langs 3 concerten en duurt 60 minuten, welke musici spelen is nog een verrassing.

Familiewandeling

Tijdens deze wandeling voor het hele gezin bezoek je 3 miniconcerten. Een gids vertelt verhalen over het landgoed en over de muziek die je hoort.

Kwartet+

Felix Quartet+ Lucie Horsch
Jaarlijks nodigt Klaterklanken een jong strijkkwartet om met een bijzondere gast een programma te presenteren. Het Felix Quartet speelt samen met multi-talent Lucie Horsch. Lucie is bij velen bekend als de gelauwerde ambassadrice van de blokfluit, winnaar van o.a. de Nederlandse Muziekprijs, maar Lucie is naast blokfluitist ook pianist en zangeres! Samen met het Felix Quatret presenteert zij als mezzosopraan in het Kwartet+ programma muziek van o.a. Ottorino Respighi.

Peuterconcert 2-6 jaar

Thuis best
Waarom maakt elk kind tenten, hutten en huisjes? Zit het gevoel van thuis dan onder een dak? En kun je je ook thuis voelen bij iemand anders? Of is thuis misschien gewoon in jezelf? In deze poëtische en grappige voorstelling zoeken Achref en Kristján in een spel van mime en live muziek naar waar, wanneer en hoe je je thuis voelt. Want je thuis voelen gaat over meer dan alleen oost, west of ergens wonen. Je kunt je namelijk overal thuis voelen!

Randprogramma

Blijf vooraf of na afloop van concertwandeling of concert lekker hangen en geniet met een drankje en hapje van het gratis randprogramma met pop-up Miniatuurtjes, het SEM TalentenPodium, silent disco, Orchestre Partout en het slotconcert met workshop voor publiek.