Elswout

Buitenplaats ELSWOUT, Overveen

zaterdag 15 en zondag 16 juli 2023

KLATERKLANKEN GAAT DOOR. De storm Poly heeft op Elswout flinke schade aangericht waardoor de wandelpaden in het bos niet begaanbaar zijn. Exclusief voor Klaterklanken is een veilige route vrijgemaakt, waardoor we een alternatieve concert- en familiewandeling kunnen aanbieden die langs unieke plekken leidt. De baby-, peuter- en familieconcerten en het concert van Ragazze kunnen gewoon op de geplande plekken rond de koetshuizen plaatsvinden. 

NB. Ook op zondag gaan alle wandelingen en concerten door.
Er zijn alleen nog kaarten voor de wandelingen van 10.00, 11.30 en 12.00 uur. Het peuterconcert om 12.00 uur is uitverkocht. 

Welkom bij Klaterklanken op het magisch Elswout. De concertwandelingen zijn het hart van ons festivalprogramma. Dit jaar maar liefst 2 dagen! Daarnaast is er een familieprogramma met familiewandelingen, concerten voor baby’s, peuters en het hele gezin. Inbegrepen in de ticketprijs is het gratis randprogramma met pop-up concertjes, het SEM talentenpodium, silent disco en het slotconcert om 17.30 uur incl workshop. Scroll snel verder voor het complete programma en het bestellen van tickets.

Concertwandeling

Joost Willemze, NKK NXT (Nederlands Kamerkoor), Pieter de Koe & Uri Eugenio, 3VIOLAS, MAAT Saxophone Quartet

Maak een wandeling door het sprookjesachtige Elswout en word verrast door 5 miniconcerten met jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur van het landgoed.

Familiewandeling

Tijdens deze wandeling voor het hele gezin bezoek je 3 miniconcerten. Een gids vertelt verhalen over het landgoed en over de muziek die je hoort.

Kwartet+

Ragazze Quartet
In de Geheime Tuin

Na het succesvolle concert vorige zomer, continueren we Kwartet +, een middagconcert van 45 minuten met strijkkwartet plus gast. Het spraakmakende Ragazze Quartet presenteert ‘In de Geheime Tuin’, met werk van het Amerikaanse compositietalent van dit moment Caroline Shaw en het prachtige vierde strijkkwintet van Mozart.

Alleen op zondag 16 juli.

Baby- en Peuterconcerten

BB door Wonderland Collectief

In een magisch spel vol improvisatie en interactie reageren de musici en dansers op de geluiden en de bewegingen van het jonge publiek. Zo ontstaat een bijzondere dialoog tussen de allerkleinsten en uitvoerenden. BB wordt gespeeld in twee versies, voor babies (6-18 maanden, om 10.00 uur) en voor peuters (1,5 jaar, om 12.00 uur).

Alleen op zondag 16 juli!

Familieconcert 5+

Epos Ensemble en Benjamin Murck
Boutje van de Rommelberg

Na de succesvolle voorstelling Lorre in 2022 keert het Epos Ensemble terug op Klaterklanken! Met een nieuwe bewerking van Boutje van de Rommelberg, het boek van Mirjam Oldenhave en Rick de Haas, brengen zij een avontuurlijke voorstelling vol spanning en humor en natuurlijk heel veel muziek.

Alleen op zondag 16 juli.

Randprogramma

Blijf vooraf of na afloop van concertwandeling of concert lekker hangen en geniet met een drankje en hapje van het gratis randprogramma met pop-up Miniatuurtjes, het SEM TalentenPodium, silent disco en het slotconcert met workshop voor publiek.