Rosendael concertwandeling

Rosendael Concertwandeling

Maak een wandeling door de schitterende kasteeltuin van Kasteel Rosendael en wordt verrast door 5 miniconcerten door jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur van deze tuin. De wandeling is met een groep van 40 personen olv een gids en duurt 1,5 uur. Om 17.00 uur wordt het festival feestelijk afgesloten met een feestelijk, gratis toegankelijk slotconcert door deze musici en Slagwerk Den Haag.

MUSICI

ADAM Quartet

Met een frisse blik laat het ADAM Quartet een eigen licht schijnen op het fenomeen strijkkwartet, waarbij ze trouw blijven aan de essentie van het genre. Met een grote muzikaliteit en aanstekelijk spelplezier weten de musici het publiek voor zich te winnen. Het ADAM Quartet ontving in 2020 het strijkkwartet stipendium van het Kersjes fonds en ontwikkelde de afgelopen tijd eigen programma’s met o.a. celliste Larissa Groeneveld en jazzsaxofonist Kika Sprangers. Op Klaterklanken beweegt het kwartet zich in een ruimtelijke opstelling tussen het publiek bij het spelen van (delen uit) strijkkwartetten van o.a. Haydn, Casals, Puccini en jonge componisten.

‘Het viertal speelt met energie en overtuiging. ADAM heeft duidelijk een verhaal te vertellen’ NRC

Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington

© Anna van Kooij

Jelmer de Moed combineert een passie voor kamermuziek met eigen projecten waarin hij interdisciplinaire samenwerkingen aangaat en al velen compositieopdrachten gaf. Deze jonge klarinettist won de afgelopen jaren het Prinses Christina Concours, de Classic Young Masters Award en toerde aan het begin van dit seizoen met zijn programma NOX langs alle grote concertzalen in Nederland, als finalist van Dutch Classical Talent. Komend seizoen verschijnt zijn debuut bij AvroTros Klassiek en gaat hij een nieuwe productie ontwikkelen in opdracht van Gaudeamus. Voor Klaterklanken maakt Jelmer samen met sopraan Elisabeth Hetherington een gechoreografeerde performance geïnspireerd op de kleuren en geluiden van het bos.

Sopraan Elisabeth Hetherington interpreteert oude en moderne muziek en vindt haar eigen weg in het samenbrengen van deze uitersten binnen de muziekgeschiedenis. Elisabeth slaagt erin om moeiteloos de kloof tussen oude en hedendaagse muziek te overbruggen en heeft talloze werken in première gebracht en opgenomen in heel Nederland, België, Noorwegen, Estland en Rusland. De jonge sopraan heeft een passie voor multidisciplinaire uitvoeringen en werkt graag met andere artiesten, zelf heeft zij ook een achtergrond in dans.  Ze werkt momenteel met moderne dans Leineroebana en het Amsterdamse Cello Octet aan Sonus Motus, dat in 2022/2023 in première en tournee zal gaan.  Elisabeth won in 2020 de Dutch Classical Talent Award en nam al een eigen album op bij AvroTros.

‘Een geraffineerde performer met een gedurfd en hypnotiserend programma. Een programma dat helemaal inspeelt op de huidige tijd. Hij beheerst zijn instrument volledig en laat het hele kleurenpalet van de klarinet horen.’ Jury Dutch Classical Talent

Anna Serierse en Cas Jiskoot

Anna Serierse (1993) mag zich één van de opkomende jazz zangeressen in Nederland noemen. Ze behoort tot een nieuwe generatie jazz vocalisten waarbij klank en experiment de boventoon voeren. Samen met Gijs Idema richtte zij het Idema Serierse Quartet op, dat in 2019 de Keep An Eye Award won. Voor Klaterklanken komt Anna samen met de contrabassist van het kwartet, Cas Jiskoot (1998). Naast eigen werk speelt het duo bewerkingen van jazz standards waarin de natuur wordt bezongen.

‘Serierse vangt je in elk nummer, met haar zuivere, trefzekere, lenige stem.’ JazzNu

Slagwerk Den Haag

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Dan is een uitnodiging om te komen spelen op de Klaterklanken landgoederen natuurlijk zeer welkom. De slagwerkers spelen als onderdeel van de concertwandeling een verrassingsprogramma met werken uit het rijke slagwerkrepertoire, zowel uit de Westerse als niet-Westerse tradities, waarbij gebruik wordt gebruik gemaakt van (natuurlijke) materialen die op de landgoederen aanwezig zijn. Slagwerk Den Haag bestaat voor het programma op Klaterklanken uit twee slagwerkers uit de vaste kern en twee jonge, net afgestudeerde slagwerkers.

‘….indrukwekkende aanwezigheid.’ 8Weekly

Dianto Reed Quintet

Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge Spaanse rietblazers. Door klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo te combineren heeft dit ensemble een verscheidenheid aan timbres en een uniek eigen geluid. Hun uitvoeringen zijn energiek en verrassend met een sterke interactie tussen de musici en het publiek. Het Dianto Reed Quintet won de Eerste Prijs bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021 en is in seizoen 2022-2023 Dutch Classical Talent Finalist.

‘Verrassing van de avond was het Dianto Reed Quintet. Vijf jonge Spaanse rietblazers, spelend uit het hoofd, en niet enkel meesterlijk op hun instrument, maar ook met lijf en ogen kracht bijzettend.’ NRC

Datum:
zo 4 september

Tijden:
10.00 / 11.00 / 11.30 / 12.00 / 13.30 / 14.00 / 15.00 / 15.30/ 16.00

Prijs:
€ 28,50 / € 15,- (< 18, met ID/studentenkaart)

Omschrijving Prijs Aantal Action
15.00
28.50
15.00
28.50
15.00
28.50
15.00
28.50
15.00
28.50
15.00
28.50
15.00
28.50
15.00
28.50
15.00
28.50