Rosendael – Familieconcert 5+

Familieconcert 5+

Be Bach door Ton Meijer en musici

Acteur Ton Meijer vertelt en speelt belangrijke en herkenbare momenten uit leven van de grote componist Johann Sebastian Bach, onder majestueuze begeleiding van vier internationaal gerenommeerde musici die Bachs prachtige muziek vertolken. We horen onder andere Erbarme dich, stukken uit de cellosuites en Das Wohltemperierte Klavier, een aria van Telemann en muziek van Vivaldi.

De kinderen worden meegenomen in de wereld van de componist: ze spelen Johann als kind, voelen zich één van Bachs 21 kinderen of een knaap in het kinderkoor en zitten samen met Bach in de gevangenis. Zonder dat je het merkt kruipt de muziek van Bach in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Foto: Franklin van der Erf

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek, jong en oud. In zijn serie meespeelvoorstellingen speelt hij ook Be Mozart, die in 2021 op Klaterklanken te zien was en zijn nieuwste Be Opera.

musici: Marijje van Stralen (zang), Marieke de Bruijn (viool), Jos Teeken (cello) en Ursula Dütschler (clavecimbel).

Be Bach is een interactieve, supertoegankelijke voorstelling waarin elk kind zich Bach waant.

NB> Be Bach is gratis met Gelrepas, wel polsbandje halen aan de festivalkassa.

Datum:
za 13 juli

Tijd:
14.30 uur (duur: 60 min)

Prijs:
€ 12,50 (volwassen)/ 7,50 (kind)