Elswout

Buitenplaats ELSWOUT, Overveen

zondag 21 juli 2024

Welkom bij Klaterklanken op het magisch Elswout. De concertwandelingen zijn het hart van ons festivalprogramma. Daarnaast is er een familieprogramma met concerten voor peuters en het hele gezin, en een uitgebreid randprogramma. Scroll gauw verder voor alle informatie en het kopen van tickets. Let op: honden zijn niet toegestaan.

Concertwandelingen

Maak een wandeling door het sprookjesachtige Elswout en word verrast door 5 korte concerten met jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur van het landgoed.

Concertwandeling voor mensen met een fysieke beperking

Op veler verzoek organiseren we dit jaar voor het eerst een wandeling voor wie niet goed ter been is of visueel beperkt. Het tempo van deze wandeling is lager en de paden zijn begaanbaar voor rollator of rolstoel. Onze vrijwilligers zijn speciaal geinstrueerd door experts en begeleiden de wandeling, maar wij verwachten daarnaast dat u met een eigen begeleider komt. De wandeling voert langs 3 concerten en duurt 60 minuten, welke musici spelen is nog een verrassing.

‘Stille’ concertwandeling

Voor wie het liefst puur van de muziek en de natuur wil genieten zonder al te veel ruis, bieden we een speciale prikkelarme wandeling aan. Publiek wandelt in stilte in een kleine groep van 25 personen. Rond de concerten wordt minimaal gesproken. De wandeling voert langs 3 concerten en duurt 60 minuten, welke musici spelen is nog een verrassing.

Familiewandeling

Tijdens deze wandeling voor het hele gezin bezoek je 3 miniconcerten. Een gids vertelt verhalen over het landgoed en over de muziek die je hoort.

Peuterconcert 2-6 jaar

Thuis best

Waarom maakt elk kind tenten, hutten en huisjes? Zit het gevoel van thuis dan onder een dak? En kun je je ook thuis voelen bij iemand anders? Of is thuis misschien gewoon in jezelf? In deze poëtische en grappige voorstelling zoeken Achref en Kristján in een spel van mime en live muziek naar waar, wanneer en hoe je je thuis voelt. Want je thuis voelen gaat over meer dan alleen oost, west of ergens wonen. Je kunt je namelijk overal thuis voelen!

Familieconcert 6+

Luister de Nacht door het Rosa Ensemble 

LUISTER, DE NACHT…, is een sprookje vol geluiden, voor iedereen vanaf zes jaar. De vier muzikanten van het Rosa Ensemble laten het verhaal klinken van de fantasievolle en eigenwijze Max die een naam voor zijn zusje zoekt. Maar eerst zal hij zijn angsten voor het donker moeten overwinnen en dat kan alleen door te echt te luisteren naar alles wat er om hem heen gebeurt. LUISTER, DE NACHT… neemt het publiek mee naar een geluiden wereld waarin ook het piepen, knorren en krassen als muziek klinkt.

Randprogramma

Blijf vooraf of na afloop van concertwandeling of concert lekker hangen en geniet met een drankje en hapje van het gratis randprogramma met pop-up Miniatuurtjes, het SEM TalentenPodium, silent disco, Orchestre Partout en het slotconcert met workshop voor publiek.