Rijnauwen – Concertwandeling-prikkel

Rijnauwen ‘stille’ concertwandeling

Ella van Poucke, Oriol Marès & Talal Fayad, Oorkaan Ensemble, HearandNow Ensemble, Dulfer & Witteveen

‘Stille’ concertwandeling
Voor wie het liefst puur van de muziek en de natuur wil genieten zonder al te veel ruis, bieden we een speciale prikkelarme wandeling aan. Publiek wandelt in stilte in een kleine groep van 25 personen. Rond de concerten wordt minimaal gesproken. U bezoekt 3 van onderstaande concerten.

Datum:
zo 7 juli

Tijden:
10.30

Prijs:
€ 17,50

MUSICI

Fotograaf: Maarten Kools

Ella van Poucke behoort tot de toonaangevende cellisten van haar generatie, geprezen om haar muzikale integriteit, virtuositeit en haar intense podium aanwezigheid. Ze won talrijke prestigieuze prijzen, speelde als solist met orkesten in binnen-en buitenland en is zeer actief als kamermusicus op de internationale concertpodia. Op Klaterklanken speelt ze solo en neemt ze het publiek zonder opsmuk mee in de kracht van Bachs cellosuites.

Fotograaf: Jazmin Taeubert

Oriol Marès & Talal Fayad

Oriol Marès & Talal Fayad vormen  een crossover duo met verschillende culturele achtergronden. Oriol Marès is een latin en jazz klarinettist uit Barcelona en de Syrische Talal Fayad  bespeelt de Oud, een eeuwenoud instrument uit het midden oosten. Deze twee virtuoze musici creëren samen een gemeenschappelijk artistiek terrein met eigen arrangementen en composities, waarin ze elkaar uitdagen, verleiden en begeleiden.

Fotograaf: Michiel Spijkers

Het Oorkaan Ensemble, vier multi-getalenteerde, sprankelende jonge musici van internationaal topniveau, biedt een mondiaal perspectief op de klassieke canon. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur combineren spannende bewerkingen van het klassieke wereldrepertoire met nieuwe composities in een theatrale setting.

Fotograaf: Laetitia Gerards

HearandNow Ensemble

Violiste Emma Roijackers,  onder andere prijswinnaar van het fameuze Oscar Back Vioolconcours, is zeer actief als kamermusicus en solist. Op Klaterklanken speelt zij met haar eigen HearAndNow ensemble muziek van componisten die zich hebben laten inspireren door volksmuziek, andere culturen en de natuur, zoals Dvorak, Bartok, Haydn, Janacek en Ligeti.

Fotograaf: Rachel Ecclestone

Dulfer & Witteveen

Fagottist Thomas Dulfer, al eerder te beluisteren op Klaterklanken, en saxofoniste Deborah Witteveen leerden elkaar kennen in de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble. Een hechte muzikale vriendschap ontstond en sindsdien zijn zij een onafscheidelijk muzikaal duo. Door de bijzondere samenstelling van fagot en saxofoon spelen zij vrijwel uitsluitend arrangementen, van muziek uit de renaissance tot de 20ste-eeuwse Gubaidulina, Ibrahim Maalouf en Metallica.