Home

Klaterklanken 2024
Met je voeten in het gras en je hart vol muziek, dat is Klaterklanken!

7 juli Fort bij Rijnauwen, Bunnik
13 juli Kasteel Rosendael, Rozendaal
14 juli Landgoed de Haere, Olst
21 juli Buitenplaats Elswout, Overveen

Klaterklanken is een buitenfestival met klassieke muziek op prachtige buitenplaatsen, landgoederen en forten in Nederland. De musici spelen dicht bij het publiek, midden ín en ook mét de natuur.

Het hart van het festival zijn de concertwandelingen; bezoekers wandelen in kleine groepen langs korte concerten van vooral jonge topmusici en ensembles. Voor gezinnen met kinderen zijn er familiewandelingen, familieconcerten en baby- en peuterconcerten.

Iedereen houdt van klassiek

Klaterklanken is ook voor wie eigenlijk nooit naar een klassiek concert gaat. Juist tegen diegene zeggen wij: wees welkom! Lekker ongedwongen chillen in een mooie omgeving en ondertussen genieten van prachtige, korte concertjes. Je hoeft echt geen ‘verstand’ te hebben van klassieke muziek om geraakt te worden. Want dat is waar het om draait! Op Klaterklanken beleef je het hele pakket van beeldschone natuur, verrassende muziek en fantastische musici, die samen zorgen voor een bijzondere ervaring.

Midden in de natuur

De musici spelen midden in en ook mét de natuur op Klaterklanken. Niet op een podium op een grasveld, maar onder de takken van een oude eik op historisch erfgoed. In deze idyllische setting spelen de musici met klanken van de wind en de vogels. Dat maakt Klaterklanken zo bijzonder en anders dan muziek in een theater of concertzaal.

Jong talent

Op Klaterklanken geniet je vooral van veel jonge musici. Musici die opvallen wegens hun uitzonderlijke talent, creativiteit en nieuwsgierigheid. Met trots geven wij een podium aan deze young professionals, die we daarnaast ook leuke mensen vinden omdat ze er van houden om met hun voeten in het gras te staan en contact te maken met het publiek. Bekijk ons programma voor de namen.

MUSICI EN PUBLIEK OVER KLATERKLANKEN

NatuurTalenten

“Een ‘Miniatuurtje’-zijn op festival Klaterklanken was voor mij een cadeautje. Fijne coaching door Ilse Bakker. Out-of-the-box denken wordt gestimuleerd, dus de festivaldagen voelden als één groot avontuur/experiment. Het was prachtig weer en er heerste een fijne sfeer. Door Klaterklanken ben ik weer een paar mooie concertervaringen rijker, die me weer een stap dichter bij mijn beoogde carrièrepad hebben gebracht!” (Ilse Kok, NatuurTalent 2022)

Young professionals

“Wij hebben twee keer op Klaterklanken gespeeld en altijd hebben we enorm genoten!!! Het is een heel bijzonder festival in de natuur en de sfeer is heel relaxed voor zowel musici als bezoekers. 

Normaal gesproken is het moeilijk om buiten een goede akoestiek te hebben. Maar de organisatie van Klaterklanken vindt altijd plekken waar de akoestiek nog heel mooi is. Dus is het een plezier voor de musici om buiten te spelen, maar ook voor de bezoekers. In sommige stukken worden de natuurgeluiden vermengd met de muziek zelf en dat is heel bijzonder. Dat kan niet in een concertzaal!” Maat Saxophone Quartet

 

Publiek

“ontspannen, prettige sfeer”
“een gezellig festival in een mooie omgeving”
“fijn kleinschalig”
“goede, jonge en enthousiaste musici!”
“genoten van de bevlogenheid en humor in de presentatie.”
“afwisselend, inspirerend en persoonlijk”
“Ik ga anders nooit naar klassiek, maar dit is leuk!’
“musici maken echt contact met het publiek.”
“de magie van de omgeving, samen met de muziek”
“de kinderen hebben het er nog de hele zomer over gehad” (coördinator Buurtgezinnen)