Klaterklanken 2017

Klaterklanken 2017

Nagenieten

De 1e editie van Klaterklanken is succesvol verlopen. Meer dan 400 mensen bezochten het festival op Elswout. Hou de website en onze Facebookpagina in de gaten, wij hopen binnenkort de data van de editie 2018 aan te kondigen. Dank aan de musici, partners, Staatsbosbeheer en vooral het publiek. Foto’s zijn gemaakt door Franklin van der Erf van Haarlemse Evenementen in Beeld. Een volledig overzicht van de foto’s is te zien en de foto’s zijn te bestellen via deze link.

PROGRAMMA 2017

Er zijn 10 muzikale wandelingen met diverse starttijden tussen 11.00 en 15.30 uur. Een wandeling duurt ca 1,5 uur.

Iedere wandeling bevat hetzelfde programma. Meld je minstens een kwartier voor aanvang van de wandeling bij de kaartcontrole bij de ingang van het landgoed Elswout, daar kan je kaarten omruilen voor polsbandjes.

Erik Bosgraaf

Blokfluitist Erik Bosgraaf mag natuurlijk niet ontbreken op dit festival. Misschien is de fluit wel het instrument dat de natuur het meest benadert. De internationaal gelauwerde Bosgraaf en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2011 schuwt bovendien het experiment niet en kijkt over de grenzen van de klassieke wereld.

www.erikbosgraaf.com

TenToon

De voormalige jonge honden van het JONG Ensemble hebben in hun korte bestaan de klassieke wereld prettig opgeschud met hun originele performances. TenToon komt met een speciale formatie naar Elswout waarbij klassiek, jazz, volksmuziek en natuurlijk de natuur volledig geïntegreerd zijn. www.tentoonensemble.nl

Vincent van Amsterdam

Deze jonge Haarlemmer (1989) was winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2016 en dat was niet de eerste prijs die dit aanstormende talent won. Deze accordeonist won in 2014 het Nederlands Conservatorium Concours en eerder het Prinses Christina Concours. Van Amsterdam is virtuoos en innovatief op dit in de klassieke wereld ongebruikelijke instrument. www.vincentvanamsterdam.nl

Ragazze Quartet

Deze jonge Nederlandse strijkers hebben in hun korte bestaan een mooie reputatie opgebouwd. Zij wonnen in 2013 de Kersjes van de Groenekan Prijs, waren het huiskwartet bij de Tiende van Tijl en proberen altijd vanuit de klassieke muziek crossovers te maken naar andere genres. www.ragazzekwartet.nl

Arno Bornkamp

Arno Bornkamp is inmiddels de godfather van de Nederlandse klassieke saxofonisten. Hij voelt zich thuis in diverse stijlen en laat zich omschrijven als een lyricus met veel gevoel voor performance en onverwachte muzikale uitdagingen.

www.arnobornkamp.nl

KLATERKLANKEN 2017 EXTRA

Hoeveel natuur zit er in muziek?

Ontbijtlezing door Leo Samama

Componist en publicist Leo Samama is al vanaf de jaren ’70 een autoriteit op het gebied van muziek- en cultuurgeschiedenis. Zijn bekendste boek is het standaardwerk Zeventig jaar Nederlandse muziek 1915-1985. Daarnaast is Leo Samama een begenadigd en veelgevraagd verteller en inleider.

www.leosamama.nl

De ongelofelijke en onvolledige geschiedenis van landgoed Elswout

Vertelvoorstelling door
Wijnand Stomp

De flamboyante familie Anansi runt op Elswout een theater in Het Huisje Vol Verhalen. Tijdens het festival vertellen oma Kip, tante Jewel en oom Tio samen met neef Mister Anansi ‘de ongelofelijke en onvolledige geschiedenis van het sprookjesachtige landgoed Elswout’, waar de verhalen door de bomen ruisen.

Wist jij dat de bosgeest van Elswout Bigi Kaaiman heeft omgetoverd in een krokodillenboom? En alleen na middernacht als krokodil mag rondzwerven? Zodra de zon de maan van haar troon verdrijft, is Bigi Kaaiman weer de krokodillenboom.

Hoe het zo gekomen is? Dat gaat de Familie Anansi natuurlijk allemaal haarfijn vertellen..

www.wijnandstomp.nl

1e Elswout Symfonie

Door Harry de Wit

Harry de Wit houdt niet van platgetreden paden en is wars van traditionele cultuurtempels. Hij werkt samen met grootheden zoals Lucinda Childs, Ivo van Hove en Ted Brandsen. Zijn muziek voor de film Brownian Movement werd in 2011 genomineerd voor een Gouden Kalf.

Harry de Wit zal gedurende de dag deelnemers werven voor zijn symfonie en met hen korte tijd repeteren. Dit alles zal uitmonden in de 1e Elswout Symfonie als grandioze afsluiter van KlaterKlanken.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

MET DANK AAN