Rijnauwen – Concertwandeling

Fort bij Rijnauwen Concertwandelingen

Ella van Poucke, Oriol Marès & Talal Fayad, Oorkaan Ensemble, HearAndNow Collective, Dulfer & Witteveen

Maak een wandeling rondom Fort Rijnauwen en word verrast door 5 miniconcerten met jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur rondom het fort.  De wandeling vindt plaats in een groep van 45 personen olv een gids en duurt 1,5 uur.

MUSICI

Datum:
zo 7 juli

Tijden:
10.00/ 11.00/ 11.30/ 12.00/ 13.30/ 14.00/ 15.00/ 15.30/ 16.00

Prijs:
€ 28,50 / € 14,00 (< 26, met ID/studentenkaart)

Fotograaf: Maarten Kools

Ella van Poucke behoort tot de toonaangevende cellisten van haar generatie, geprezen om haar muzikale integriteit, virtuositeit en haar intense podium aanwezigheid. Ze won talrijke prestigieuze prijzen, speelde als solist met orkesten in binnen-en buitenland en is zeer actief als kamermusicus op de internationale concertpodia. Op Klaterklanken speelt ze solo en neemt ze het publiek zonder opsmuk mee in de kracht van Bachs cellosuites.

Fotograaf: Jazmin Taeubert

Oriol Marès & Talal Fayad vormen  een crossover duo met verschillende culturele achtergronden. Oriol Marès is een latin en jazz klarinettist uit Barcelona en de Syrische Talal Fayad  bespeelt de Oud, een eeuwenoud instrument uit het midden oosten. Deze twee virtuoze musici creëren samen een gemeenschappelijk artistiek terrein met eigen arrangementen en composities, waarin ze elkaar uitdagen, verleiden en begeleiden.

Fotograaf: Michiel Spijkers

Het Oorkaan Ensemble, vier multi-getalenteerde, sprankelende jonge musici van internationaal topniveau, biedt een mondiaal perspectief op de klassieke canon. Harpiste Michela Zanoni, klarinettist Michele Mazzini, bajanist Robbrecht Van Cauwenberghe en slagwerker Veysel Dzhesur combineren spannende bewerkingen van het klassieke wereldrepertoire met nieuwe composities in een theatrale setting.

Fotograaf: Laetitia Gerards

Violiste Emma Roijackers, onder andere prijswinnaar van het fameuze Oscar Back Vioolconcours, is zeer actief als kamermusicus en solist. Op Klaterklanken speelt zij met haar eigen HearAndNow Collective muziek van componisten die zich hebben laten inspireren door volksmuziek, andere culturen en de natuur, zoals Dvorak, Bartok, Haydn, Janacek en Ligeti.

Fotograaf: Rachel Ecclestone

Fagottist Thomas Dulfer, al eerder te beluisteren op Klaterklanken, en saxofoniste Deborah Witteveen leerden elkaar kennen in de kweekvijver van het Nederlands Blazers Ensemble. Sindsdien zijn zij een onafscheidelijk muzikaal duo. Door de bijzondere samenstelling van fagot en saxofoon spelen zij vrijwel uitsluitend arrangementen, van muziek uit de renaissance tot de 20ste-eeuwse Gubaidulina, Ibrahim Maalouf en Metallica.