Loading Events

« Alle Events

  • This event has passed.

Concertwandeling
James Oesi, Calefax, Lidy Blijdorp, The Zoo

11 juli 2021 / 15:00 - 16:00

€28.50

Calefax, Lidy Blijdorp, James Oesi, The Zoo en Thomas Dulfer

Maak een wandeling door het sprookjesachtige Elswout en bezoek 5 miniconcerten van topmusici. Musici met een eigen(wijze) kijk op muziek, die de grenzen van hun instrument verleggen. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun programma en spel zijn geïnspireerd door de natuur van het landgoed. Je wandelt op 1,5 meter afstand in een groep van 30 personen. Op de meer weten-pagina vind je meer info over de musici.

MUSICI

James Oesi
Sinds zijn aankomst in Nederland in 2009 is de 26-jarige Zuid-Afrikaanse contrabassist James Oesi een bekend gezicht     geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Hij geldt als één van de meest enthousiaste pleitbezorgers van de contrabas. Als een van de weinigen bas-solisten heeft hij solo-programma’s uitgevoerd met werken van Bach, Beethoven en Rachmaninoff, maar hij is door zijn veelzijdigheid en unieke geluid ook een echte inspiratiebron voor eigentijdse componisten.

The ZOO- Merel Vercammen
Violiste Merel Vercammen houdt van improviseren. Haar stijl kan worden omschreven als ‘free classical’, met een klassiek geluid en vanuit een klassieke context. Tot 100 jaar geleden improviseerden klassieke componisten en artiesten veel, een vaardigheid die bijna volledig verdwenen is uit de klassieke muziekscène. Merel gelooft in de kracht van ter plekke muziek maken. Het resultaat is een unieke uitvoering, die er nooit eerder was en nooit zal worden herhaald, die de sfeer van tijd en plaats in geluid begrijpt. Voor haar project The Zoo heeft Merel met 8 verschillende musici samengewerkt. Op Klaterklanken komt zij samen met Wilco Oomkens (accordeon),  Bernadeta Astari (zang) en Ties Mellema (saxofoon).

Calefax
Qua leeftijd vormen de heren van Calefax een uitzondering in de programmering, qua visie en lef zijn ze echter nog steeds een voorbeeld voor de jongere generaties. Al meer dan drie decennia houdt het ensemble in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en een frisse podiumpresentatie. Calefax, dat is een klassiek blaasensemble met een popmentaliteit.

Lidy Blijdorp
Lidy Blijdorp is een jonge celliste met een enorme vertelkracht. Op de Amsterdamse Cellobiënnale werd zij geprezen vanwege haar ‘onthutsende muzikaliteit’. Lidy: ‘Cello is het instrument dat het dichtst bij de menselijke stem ligt en daardoor raakt het meteen. Je kunt er zo veel mee. Ik houd erg van de sfeer in muziek, zoals in veel stukken van Ravel die ik al jaren speel. Het geluid van vogels, een windvlaag of een mistwolk. Luisteraars meetrekken in een magische wereld, het is mooi als dat gebeurt. Het is een wereld waarin alles kan.”

Thomas Dulfer

De jonge fagottist Thomas Dulfer combineert zijn liefde voor muziek met zijn fascinatie voor hart en bloedvaten, als cardiovasculair onderzoeker. Dit resulteerde al in een voorstelling over de werking van het hart, waarin Thomas zijn eigen hartritme als basis nam voor improvisaties en nieuwe composities! Maar ook de mogelijkheden van zijn instrument worden grondig onderzocht. Verwacht een ontdekkingsreis in en met de fagot, van een musicus met een grote vertelkracht.

Details

Date:
11 juli 2021
Time:
15:00 - 16:00
Cost:
€28.50
Event Categorie:

Venue

Elswout festivalkassa