Elswout-familiewandeling

Elswout Familiewandeling

ADAM Quartet, Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot, Dianto Reed Quintet

Op deze wandeling voor het hele gezin bezoek je 3 miniconcerten (het is een verrassing welke 3). Een gids vertelt verhalen over het landgoed en over de muziek die je hoort. Lengte ca 1 uur.

MUSICI

ADAM Quartet

Met een frisse blik laten de vier dames van het jonge, Nederlandse ADAM Quartet een eigen licht schijnen op het fenomeen strijkkwartet, waarbij ze trouw blijven aan de essentie van het genre. Met een grote muzikaliteit en aanstekelijk spelplezier weten de musici het publiek voor zich te winnen. Het ADAM Quartet ontving in 2020 het strijkkwartet stipendium van het Kersjes fonds en ontwikkelde de afgelopen tijd eigen programma’s met o.a. celliste Larissa Groeneveld en jazzsaxofonist Kika Sprangers. Op Klaterklanken beweegt het kwartet zich in een ruimtelijke opstelling tussen het publiek bij het spelen van (delen uit) strijkkwartetten van Janáček, Schubert en Dvorák.

 

Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington

Jelmer de Moed
Photo: Marco Borggreve

Jelmer de Moed (1995) combineert een passie voor samenspel in kamermuziek en orkest met zijn eigen projecten waarin hij interdisciplinaire samenwerkingen aangaat. Deze jonge klarinettist won de afgelopen jaren het Prinses Christina Concours en Classic Young Masters en voerde aan het begin van dit seizoen het programma Nox uit in alle grote concertzalen in Nederland, als Laureaat van Dutch Classical Talent. In Nox combineerde hij nieuwe muziek met elektronica met videoprojecties. Op Klaterklanken gaat Jelmer terug naar de natuur en speelt unplugged, als solist en volledig akoestisch, muziek uit de 20ste en 21ste eeuw.

 

Anna Serierse en Cas Jiskoot

Anna Serierse (1993) mag zich één van de opkomende jazz zangeressen in Nederland noemen. Ze behoort tot een nieuwe generatie jazz vocalisten waarbij klank en experiment de boventoon voeren. Samen met Gijs Idema richtte zij het Idema Serierse Quartet op, dat in 2019 de Keep An Eye Award won. Voor Klaterklanken komt Anna samen met de contrabassist van het kwartet, Cas Jiskoot (1998). Naast eigen werk speelt het duo bewerkingen van jazz standards waarin de natuur wordt bezongen.

Slagwerk Den Haag

Slagwerk Den Haag is gefascineerd door alles wat te maken heeft met geluid, puls en materialen als klankbron. Dan is een uitnodiging om te komen spelen op de Klaterklanken landgoederen natuurlijk zeer welkom. De slagwerkers spelen als onderdeel van de concertwandeling een verrassingsprogramma met werken uit het rijke slagwerkrepertoire, zowel uit de Westerse als niet-Westerse tradities, waarbij gebruik wordt gebruik gemaakt van (natuurlijke) materialen die op de landgoederen aanwezig zijn. Slagwerk Den Haag bestaat voor het programma op Klaterklanken uit twee slagwerkers uit de vaste kern en twee jonge, net afgestudeerde slagwerkers.

 

Dianto Reed Quintet

Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf jonge Spaanse rietblazers. Door klarinet, basklarinet, fagot, saxofoon en hobo te combineren heeft dit ensemble een verscheidenheid aan timbres en een uniek eigen geluid. Hun uitvoeringen zijn energiek en verrassend met een sterke interactie tussen de musici en het publiek. Het Dianto Reed Quintet won de Eerste Prijs bij het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021 en is in seizoen 2022-2023 Dutch Classical Talent Finalist.

Datum:
zo 17 juli

Tijden:
10.30 / 12.30 / 14.30

Prijs:
€ 15,00 (volwassene)/ € 12,50 (kind)