Elswout ConcertdinerWandeling

ConcertDinerWandeling

Wereldkeuken Haarlem met James Oesi, The Zoo, Thomas Dulfer, Anna Serierse en Cas Jiskoot

Laat je verrassen door heerlijke en bijzondere gerechten uit de hele wereld bereid door nieuwe Haarlemmers van Wereldkeuken Haarlem. Bij elk gerecht vertelt de kok het verhaal achter het gerecht en is er live muziek. Bij het toetje spelen de musici gezamenlijk een grande finale. De musici zijn: James Oesi (contrabas), Merel Vercammen (viool) en Wilco Oomkes (accordeon) met The ZOO project, Thomas Dulfer (fagot) en de jonge jazz musici Anna Serierse (zang) en Cas Jiskoot (contrabas).
NB. De prijs is excl. drankjes, die zijn los verkrijgbaar. De gerechten zijn vegetarisch en gluten- en notenvrij.

Anna Serierse en Cas Jiskoot
Zangeres Anna Serierse en contrabassist Cas Jiskoot groeiden op met jazzmuziek. Luisterend naar Ella Fitzgerald, Chet Baker, Count Basie Orchestra en de Dutch Skymasters maakten zij zich de jazztraditie eigen. De afgelopen jaren zong Anna al met het Metropool Orkest en trad op in de Wereld draait door en in Podium Witteman. Cas won het Prinses Christina Jazz Concours, is lid van het Dutch Jazz Collective en ging op tournee naar Rusland. Al jaren spelen zij samen in verschillende bezettingen, waaronder in het Anna Serierse Quartet.

James Oesi
Sinds zijn aankomst in Nederland in 2009 is de 26-jarige Zuid-Afrikaanse contrabassist James Oesi een bekend gezicht     geworden in de klassieke en hedendaagse muziekwereld. Hij geldt als één van de meest enthousiaste pleitbezorgers van de contrabas. Als een van de weinigen bas-solisten heeft hij solo-programma’s uitgevoerd met werken van Bach, Beethoven en Rachmaninoff, maar hij is door zijn veelzijdigheid en unieke geluid ook een echte inspiratiebron voor eigentijdse componisten.

The ZOO- Merel Vercammen
Violiste Merel Vercammen houdt van improviseren. Haar stijl kan worden omschreven als ‘free classical’, met een klassiek geluid en vanuit een klassieke context. Tot 100 jaar geleden improviseerden klassieke componisten en artiesten veel, een vaardigheid die bijna volledig verdwenen is uit de klassieke muziekscène. Merel gelooft in de kracht van ter plekke muziek maken. Het resultaat is een unieke uitvoering, die er nooit eerder was en nooit zal worden herhaald, die de sfeer van tijd en plaats in geluid begrijpt. Voor haar project The Zoo heeft Merel met 8 verschillende musici samengewerkt. Op Klaterklanken komt zij samen met Wilco Oomkens (accordeon),  Bernadeta Astari (zang) en Ties Mellema (saxofoon)

Thomas Dulfer
De jonge fagottist Thomas Dulfer combineert zijn liefde voor muziek met zijn fascinatie voor hart en bloedvaten, als cardiovasculair onderzoeker. Dit resulteerde al in een voorstelling over de werking van het hart, waarin Thomas zijn eigen hartritme als basis nam voor improvisaties en nieuwe composities! Maar ook de mogelijkheden van zijn instrument worden grondig onderzocht. Verwacht een ontdekkingsreis in en met de fagot, van een musicus met een grote vertelkracht

Datum:
10 juli 2021

Tijden:
18.45 / 19.00

Prijs:
€ 45,- (excl. drankjes)

Omschrijving Prijs Aantal Action
15.00
28.50
12.50
15.00
15.00
15.00
28.50
15.00
12.50
15.00
15.00
15.00
11.00
14.00
12.50
15.00
15.00
15.00
15.00
28.50
1 2 3 4 6