De Haere – Peutervoorstelling (1-5 jaar)

Zucht      1 – 5 jaar en volwassenen

door Maaike van de Westeringh & Jonathan de Neck

Voel je de lucht? Ik zucht, jij ademt. Wij fluisteren. Muziek hypnotiseert. Zucht geeft lucht.

Een ontmoeting tussen een danseres, een muzikant en een accordeon. Een beeldende reis langs een zuchtende rug, een kruipende accordeon en rennende toonladders. In dit ontroerende duet nodigen prachtige klanken en speelse sprongen je uit om mee te spelen.

Proeftuin 2 Turven Hoog
Zucht is gemaakt in de Proeftuin van Festival 2 Turven Hoog, het theaterfestival voor de allerkleinsten t/m 6 jaar dat jaarlijks plaatsvindt in Almere en Haarlem. In de Proeftuin laten theatermakers, die nog nooit eerder theater voor de allerkleinsten hebben gemaakt, hun voorstellingsconcepten los op het jonge publiek en hun ouders. Zo ontdekken ze samen met hen wat wel en wat niet werkt.

Maaike en Jonathan ontmoetten elkaar gedurende een internationale ontmoeting van artiesten in maart 2019. Omdat deze samenwerking zo organisch verliep, ontstond de wens om verder samen te gaan maken. In 2020 en 2021 kregen zij de kans om bij VKAA (Van Kleins Af Aan) in Brussel te improviseren en onderzoeken in de crèche. De ontmoeting met het jonge publiek voelde vanzelfsprekend en inspirerend. Dit jaar namen zij de gevonden schatten mee uit Brussel en ontwikkelen deze verder bij 2turvenhoog op residentie en in de crèches in Almere.

Klaterklanken zag hun voorstelling op het festival en was diep geraakt door het prachtige samenspel van deze makers, als ook door hun authentieke aanwezigheid en de schonheid van hun dans en muziek.

Maaike van de Westeringh
is danser. Ze maakt communitytheater en geeft dansworkshops. Als performer zoekt ze naar een fysieke communicatie die ontdaan is van al zijn ‘buitenkanten’. Voor haar is beweging en dans een medium dat de mens volledig in het hier en nu aanwezig laat zijn. Hieruit ontstond haar fascinatie voor improvisatie en instant composition. In 2004 studeerde zij af als danskunstenaar aan de opleiding ‘danstheater’ van de Fontys Dansacademie te Tilburg. Maaike is sinds 2008 actief binnen het community theater oa. bij Kudde, Stichting Muzenis en de Theaterhuiskamer.

Jonathan De Neck
is accordeonist en componist en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Luik (BE). Hij maakt deel uit van vele groepen: Diab Quintet, Récital Boxon, Les Déménageurs, Echelles et Toboggans, Mary M, Tali Toké, Balbuzar en Ialma. Met deze groepen geef hij concerten in Belgïe, Europa, Canada en de VS. Hij componeert voor theater (Theâtre de Galafronie, Theâtre gelijkbenige, Theâtre du Leviathan, Lynx Compagnie, Rideau de Bruxelles) en geeft lessen en stages.

Spel/ dans/ choreografie/ muziek
Maaike Van de Westeringh & Jonathan De Neck
Coaching: Anne-Beth Schuurmans
Co-productie: Festival 2 Turven Hoog en Van Kleins Af Aan
PR foto’s: Moon Saris

www.kudde.info – https://www.facebook.com/jonathan.deneck/

Datum:
zo 24 juli

Tijden:
10.00 uur en 12.00 uur

Prijs:
€ 14,00 (volwassenen)/ € 11,00 (kind)