De Haere

Landgoed De Haere, Overijssel

zondag 24 juli 2022

Welkom bij Klaterklanken Olst. De concertwandelingen zijn het hart van ons programma. Hieronder vind je het aanbod van de wandelingen en andere voorstellingen die je kunt boeken. Daarnaast is er ook een uitgebreid gratis randprogramma voor alle bezoekers van Klaterklanken. Scrol gauw verder voor alle informatie en het kopen van tickets.

Peutervoorstelling 1 – 5 jaar

Zucht
door Maaike van de Westeringh & Jonathan de Neck

Een speelse, poëtische en beeldende reis langs een zuchtende rug, een kruipende accordeon en rennende toonladders. De danseres en de muzikant nodigen je in dit ontroerende duet met prachtige klanken en speelse sprongen uit om mee te spelen.

Concertwandeling

ADAM Quartet, Jelmer de Moed en Elisabeth Hetherington, Slagwerk Den Haag, Anna Serierse en Cas Jiskoot, Dianto Reed Quintet

Maak een wandeling over het betoverende Landgoed de Haere en wordt verrast door 5 miniconcerten door jonge topmusici. Wat ze spelen is een verrassing, maar hun spel is geïnspireerd door de natuur van het landgoed.  Op de meer weten-pagina vind je meer info over de musici. Om 17.00 uur wordt het festival feestelijk afgesloten met een feestelijk, gratis toegankelijk slotconcert door deze musici en Slagwerk Den Haag.

Familiewandeling

Op deze wandeling voor het hele gezin bezoek je 3 miniconcerten. Een gids vertelt verhalen over het landgoed en over de muziek die je hoort.

Familievoorstelling 6 – 12 jaar

De wraak van Lorre 
door Epos Ensemble

In deze voorstelling duizelt het je van alle papegaaien, operamuziek en wervelende klanken van de blaasinstrumenten. Een spannend, knotsgek verhaal wat door verteller Benjamin Murck helemaal tot leven gewekt wordt. Tosca Menten schreef het boek waar dit verhaal op gebaseerd is, en de vijf houtblazers van het jonge Epos Ensemble maakten er een eigenzinnige versie van vol theatrale en interactieve elementen. Ook de kinderen zelf zullen aan het zingen gezet worden!

Kwartet+

Het gepassioneerde MAAT Saxophone Quartet, winnaar van de Dutch Classical Music Award 2022, geeft een spetterend concert samen met klarinettist en dudukspeler Ghaeth Almaghoot.

Randprogramma

Rond het festivalhart en verspreid over het festivalterrein vindt een randprogramma plaats met oa. pop-up concerten door conservatoria studenten, een eigen Klaterklanken productie in co-productie met werkplaats Windows of Opportunity, silent disco en workshops. (Gratis toegankelijk op vertoon van polsbandje)